Jotakin piti saada leipoa viikonloppuna ;) Kaupassa sitten selailin Reetan reseptit -konetta ja tulostin tämmöisen "Jäädytetyn suklaa-juustotortun" ohjeen. Aika monet kiertävät liivate-ohjeet kaukaa, joten tiedoksi sinulle näihin ihmisiin kuuluvalle: tähän ohjeeseen et tarvitse liivatetta! ;D Valmistuu puolessa tunnissa, jäädytetään ainakin 10 h (yön yli) ja otetaan huoneenlämpöön n. 20 min ennen tarjoilua, ja tsädääm, meillä on suklaajäätelöltä ja kaupan jääteökakulta maistuva torttunen edessämme ;)

·Pohja:
·10 suurta grahamkeksiä (esim. Digestive)
·40 g voita sulatettuna
·Täyte:
·200 g tummaa suklaata
·200 g maustamatonta tuorejuustoa
·1 ½ dl sokeria
·1 tl vanilliinisokeria
·2 keltuaista
·2 valkuaista
·2 ½ dl kuohukermaa
·Koristeeksi:
·kirsikoita, mansikoita tai suklaalastuja

JÄÄDYTETTY SUKLAA-JUUSTOTORTTU
1. Pohja: Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Hienonna grahamkeksit tehosekoittimessa, monitoimikoneessa tai voipaperin välillä kaulimella painellen. Sekoita murut voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
3. Täyte: Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa sokeri tuorejuustoon, lisää sulanut suklaa, vanilliinisokeri sekä keltuaiset. Vaahdota erikseen valkuaiset ja kerma.
Sekoita vaahdot varovasti suklaa-juustoseokseen.
Kaada seos murupohjan päälle vuokaan. Peitä foliolla ja laita pakastimeen yön yli.
4. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
5. Koristele halutessasi muutamalla tuoreella mansikalla, sulaan suklaaseen kastetuilla kirsikoilla tai suklaalastuilla.

 

Kuvaa en muistanut napata, ja nyt on jo myöhäistä..! :D