Tämäkin ohje Pastanjauhantaa -blogista, mutta pohjan teen valmiista piirakkapohjasta joita saa ostettua kaupasta. Myös tämä piirakka tulee veljeni syntymäpäiville viikonlopuksi, teen jokin päivä viikolla sen valmiiksi pakkaseen.

Kinkkupiirakka

valmis piirakkapohja

100-150 g kinkkua
4 dl Emmental-raastetta
2 munaa
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl mustapippurirouhetta
ripaus suolaa

1. Sekoita rasva, vehnäjauho, suola ja juusto.
2. Lisää kylmä vesi, sekoita tasaiseksi.
3. Kauli taikina jauhojen avulla vuoan (25-27 cm) kokoiseksi + reunat. Painele vuokaan.
4. Anna seistä kylmässä n. 15 minuuttia.
5. Pistele piiraspohja haarukalla, paista 225 asteessa 10 minuuttia alimmalla tasolla.
6. Sekoita täytteen aineet keskenään.
7. Kaada esikypsälle pohjalle täyte ja jatka paistoa noin 20 minuuttia.