Tähän kakkuun käytin päällisenä sulatettua suklaata... vikatikki... leikkaus oli todella hankalaa, kun suklaa oli jähmettynyt kovaksi päälle. Jos testaat tätä kakkua, suosittelen käyttämään ohjeessa mainittua kuorrutetta :) Kyseisen kakun voit tehdä myös n. 35x40 cm:n kokoiseen uunipannuun, jossa on korkeat reunat. Hyvin onnistuu myös kahdella 20x30 cm:n kokoisella uunipannulla.
SUKLAAKAKKU
Pohja
- 200 g margariinia
- 3 munaa
- 4 dl sokeria
- n. 6 dl (350 g) vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 ½ dl ranskankermaa (itse käytin n. 2 dl tavallista kermaa, hyvin onnistui)
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1-2 rkl kaakaojauhetta
- 4 rkl sulatettua voita
- 4 rkl vahvaa kahvia
Koristukseksi nonparelleja, strösseleitä, kermavaahtoa, kookoshiutaleita tai mantelilastuja.
Ohjeet
- Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita margariini vaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhoy, joihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe on sekoitettu.
- Lisää ranskankerma ja sekoita taikina kevyesti lusikalla.
- Voitele n. 35x40 cm:n kojoinen uunipannu tai pyöreä kakkuvuoka sulatetulla tai juoksevalla margariinilla, uunipannun voit vuorata myös leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti.
- Paista kakkua uunin keskitasossa 180 asteessa n. 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä pannulla.
Kuorrutteen ohjeet
- Siivilöin kulhoon tomusokerum vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää voisula ja kahvi ja sekoita kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle. Ripottele päälle nonparelleja, strösseleitä, kermavaahtoa, kookoshiutaleita tai mantelilastuja.
Tätä tarjottiin pikkusiskon 3-v syntymäpäivillä. Ohjeen lähde kirjasta Leivo herkkuja helposti. Laitan "Makeat piirakat" kategoriaan, koska muistuttaa enemmän piirakkaa kuin kakkua..
Kommentit