Tähän kakkuun käytin päällisenä sulatettua suklaata... vikatikki... leikkaus oli todella hankalaa, kun suklaa oli jähmettynyt kovaksi päälle. Jos testaat tätä kakkua, suosittelen käyttämään ohjeessa mainittua kuorrutetta :) Kyseisen kakun voit tehdä myös n. 35x40 cm:n kokoiseen uunipannuun, jossa on korkeat reunat. Hyvin onnistuu myös kahdella 20x30 cm:n kokoisella uunipannulla.

1319955.jpg

SUKLAAKAKKU

Pohja

  • 200 g margariinia
  • 3 munaa
  • 4 dl sokeria
  • n. 6 dl (350 g) vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 ½ dl ranskankermaa (itse käytin n. 2 dl tavallista kermaa, hyvin onnistui)

Kuorrutus

  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1-2 rkl kaakaojauhetta
  • 4 rkl sulatettua voita
  • 4 rkl vahvaa kahvia

Koristukseksi nonparelleja, strösseleitä, kermavaahtoa, kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Ohjeet

  1. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita margariini vaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhoy, joihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe on sekoitettu.
  2. Lisää ranskankerma ja sekoita taikina kevyesti lusikalla.
  3. Voitele n. 35x40 cm:n kojoinen uunipannu tai pyöreä kakkuvuoka sulatetulla tai juoksevalla margariinilla, uunipannun voit vuorata myös leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti.
  4. Paista kakkua uunin keskitasossa 180 asteessa n. 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä pannulla.

Kuorrutteen ohjeet

  1. Siivilöin kulhoon tomusokerum vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää voisula ja kahvi ja sekoita kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle. Ripottele päälle nonparelleja, strösseleitä, kermavaahtoa, kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Tätä tarjottiin pikkusiskon 3-v syntymäpäivillä. Ohjeen lähde kirjasta Leivo herkkuja helposti. Laitan "Makeat piirakat" kategoriaan, koska muistuttaa enemmän piirakkaa kuin kakkua..