Ohje Pastanjauhantaa -blogista. Tätä teen isoveljeni syntymäpäiviksi pakkaseen, tosin juhlat ovat viikonloppuna.

Savulohipiirakka

valmis piirakkapohja

300 g kylmäsavulohta
kaksi purjosipulia
tuoretta tilliä
1 dl juustoraastetta
puolikkaan sitruunan mehu
2 dl kermaa
3 kananmunaa
paistamiseen öljyä
(sitruunapippuria)

Painele piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paloittele lohi. Halkaise ja pese purjot. Pilko ne ja pehmitä pannulla öljyssä. Kun purjot ovat hieman pehmenneet, lisää pannulle paloiteltu lohi ja silputtu tilli. Hauduta hetki ja lisää sitruunan mehu sekä halutessasi hieman sitruunapippuria. Kaada täyte taikinan päälle. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripota pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä muutamia minuutteja ennen tarjoilua.