Innostuin eilen tekemään mansikkahilloa. Tämä ohje on hyvä esim. niille, joilla ei ole tilaa säilyttää montaa purnukallista hilloa. Tällä ohjeella saat n. 400-500 g makoisaa hilloa.

-1 l tuoreita mansikoita (jos marjat ovat isoja, voit pilkkoa niitä)

-1/4 dl vettä

-3 dl hillosokeria

Laita puhdistetut marjat ja vesi teräs- tai emolikattilaan. Kuumenna niin kauan, että alkaa kehittyä vesihöyryä. Ripottele hillosokeri sekaan ja sekoita varovasti vispilällä. Laske levyn lämpöä sen verran, että seos kiehuu vielä muttei ole täydellä teholla. Keitä hiljalleen 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila levyltä ja jäähdytä 20 minuuttia. Sekoita n.5 minuutin välein. Jos hillon päällä on vaahtoa, kaavi se varovasti lusikalla pois. Purkita kuumennettuun lasipurkkiin.