1522920.jpg

Erittäin hyvän makuisia pikkuleipiä, joista harva kieltäytyy kahvipöydässä!! ;)

VANILJATANGOT

  • 115 g pehmeää margariinia (juoksevaa leivontamargariinia reilu desi)
  • 3 rkl tomusokeria
  • 150 g vehnäjauhoja (reilut 2 dl)
  • muutama tippa vaniljaesanssia tai 2 tl vaniljasokeria
  • 75 g taloussuklaata (TAI niin kuin minä tein, voit käyttää 80 g Karl Fazerin 70% Thin Dark -suklaata. Saat sillä suklaisemman maun. Kannattaa silti huomioida, että taloussuklaa sopii paremmin pikkuleipien tekoon)

h010.gifVatkaa margariini ja tomusokeri keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljaesanssi tai vaniljasokeri. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Pursota taikina laajalla tähtisuuttimella pellille rivistöksi, n. 5 cm pituisiksi tangoiksi. Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta jäähtyneiden tankojen kummatkin päät suklaassa ja nosta leivinpaperin tms. päälle niin kauaksi aikaa, että suklaa on jähmettynyt

Nauti esim. kaakaon kanssa! h060.gif

1522955.jpg

Kaakaon päällä vatkattua+sokeroitua kermaa ja loput sulattamastani suklaasta (siitä suklaasta, johon vaniljatangot kastettiin)