Täältä näet ne reseptit, mitkä ovat (toivottavasti) seuraavana kokeilulistalla!

-    -    -

Nougatmuffinssit

15-20 kpl

  • 1½ dl leivontamargariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 2 keskikokoista kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2½ rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1½ dl kevytmaitoa/täysmaitoa tai kermaa
  • 3 patukkaa Maraboun Dubbel Nouga:ta (a' 54 g)

Leikkaa 1 patukka nouga:ta palasiksi. Vaahdota margariini+sokeri keskenään valkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat sekaan. Sekoita joukkoon nopeasti keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Annostele taikina muffinssivuokaan/muffinssivuokiin ja tökkää sisälle nougat-pala niin syvälle, että taikina peittää sen. Paista 225 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.

Kun muffinssit ovat jäähtyneet, sulata loput nougat:sta kattilassa. Levitä sitä muffinssien päälle ja ripottele juoksevan nougatin päälle esim suklaamurskaa tms.

-   -   -

Herkkukirpun suklaatorttu (ohje täältä)

Tarvitset:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
100g taloussuklaata
50g voita

Koristeluun:
valkosuklaata
hunnutukseen tomusokeria

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja jauheet toisiinsa sekoitettuina, sekä siirappi. Sulata voi kattilassa (liedellä) ja lisää joukkoon paloiteltu taloussuklaa. Sekoita rauhallisesti niin kauan, että suklaa sulaa voin joukkoon ja niistä tulee tasainen seos. Jäähdytä seosta ja kun se ei enää ole kuumaa, niin lisää se taikinan joukkoon varovasti mutta hyvin sekoittaen. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista torttua 200 asteessa, uunin keskitasolla n. reilu 20min. tai kunnes sen pinnan väri on kypsähkö. Torttu saa jäädä vähän raa'aksi, mutta ei löysäksi (voit kokeilla puutikulla kypsyyttä).
Koristele sulalla valkosuklaalla ja hunnuta hieman tomusokerilla.