Kerroskiisseli
1385245.jpg

Tämä ihana jälkiruoka on sopiva myös vähän juhlavampiin tilaisuuksiin, nimittäin juhlavuutta saat kun kattaus on kaunis ja kiisselit ovat "aseteltu" kauniisti astiaan. Tämän herkun voit asetella myös sopivan korkuiseen läpinäkyvään lasiin/mukiin. Itselläni vaniljakiisseli jäi liian nestemäiseksi, suklaakiisselistä unohdin aluksi sokerin --> melko paksua. Mutta joka tapauksessa, hyvää oli ja suosittelen tekemään!


Suklaakiisseli:
4–6 hengelle

½ l kevytmaitoa
4 rkl maissitärkkelystä
½ dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kattilassa maito, maissitärkkelys, sokeri ja kaakaojauhe.
2. Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoita hyvin koko ajan.
3. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja jäähdytä kiisseli.

Vaniljakiisseli:
4–6 hengelle

½ l kevytmaitoa
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 luomukananmuna
3 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kattilassa maito, sokeri ja perunajauhot.
2. Vatkaa kananmuna seokseen.
3. Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoita koko ajan. Varo ettei kiisseli pala pohjaan.
4. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja jäähdytä kiisseli.

Vadelmakiisseli:
4–6 hengelle

1 dl laimentamatonta vadelmamehua
3 dl vettä
½–1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
¼ dl vettä
200 g (noin 4 dl) pakastevadelmia

1. Kiehauta kattilassa mehu, vesi ja sokeri. Jäähdytä seosta hetki.
2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen.
3. Kaada perunajauhoseos ohuena nauhana mehuseokseen. Kuumenna seosta kunnes se sakenee.
4. Lisää jäiset vadelmat kiisseliin.
5. Jäähdytä kiisseli.

Asettele kiisselit tarjolle lasiin tai muuhun läpinäkyvään astiaan kerroksittain.

 

LÄHDE: Kotivinkki-lehdestä, ohje löytyy myös http://www.kotivinkki.fi -sivustoilta! :)