Tästä herkusta ei ole kuvaa, mutta mielestäni paras ja helpoimmasta päästä oleva ohje porkkanapiirakkaan!! Kannattaa ehdottomasti kokeilla... Parasta seuraavana päivänä!
PORKKANAPIIRAKKA uunipellillinen
Raaka-aineet
- 4 keskikokoista kananmunaa
- n. 4 dl sokeria
- 225 g voisulaa tai leivontamargariinia
- n. 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- 300 g karkeata porkkanaraastetta
Päällinen
- 200 g maustamatonta sulatejuustoa tai tuorejuustoa (itse käytin sulatejuustoa, mutta jos haluat pehmeän ja kuohkeahkon kuorrutteen, käytä tuorejuustoa. Voit laittaa hieman reilummin, mitä ohjeessa on, jos haluat paksumman ko'ostumuksen.)
- 250 g tomusokeria
- 100 g pehmeää voita tai leivontamargariinia, voi soveltuu paremmin
- 3 tl valiljasokeria
- päälle mantelirouhetta
Ohjeet
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Lisää voisula, kuivat aineet ja porkkanaraaste, sekoita.
- Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia uunipellillä.
Kuorrute
- Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri keskenään.
- Levitä jäähtyneen tortun päälle.
- Ripottele mantelirouhe tasaisesti.
- Anna jähmettyä, leikkaa palasiksi jähmettymisen jälkeen. Muista nauttia kylmänä, mieluiten seuraavana päivänä, kun herkku on parhaimmillaan!!
Lähde Kotikokki.net!
Kommentit