Tästä herkusta ei ole kuvaa, mutta mielestäni paras ja helpoimmasta päästä oleva ohje porkkanapiirakkaan!! Kannattaa ehdottomasti kokeilla... Parasta seuraavana päivänä!

PORKKANAPIIRAKKA uunipellillinen

Raaka-aineet

  • 4 keskikokoista kananmunaa
  • n. 4 dl sokeria
  • 225 g voisulaa tai leivontamargariinia
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 300 g karkeata porkkanaraastetta

Päällinen

  • 200 g maustamatonta sulatejuustoa tai tuorejuustoa (itse käytin sulatejuustoa, mutta jos haluat pehmeän ja kuohkeahkon kuorrutteen, käytä tuorejuustoa. Voit laittaa hieman reilummin, mitä ohjeessa on, jos haluat paksumman ko'ostumuksen.)
  • 250 g tomusokeria
  • 100 g pehmeää voita tai leivontamargariinia, voi soveltuu paremmin
  • 3 tl valiljasokeria
  • päälle mantelirouhetta

Ohjeet

  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Lisää voisula, kuivat aineet ja porkkanaraaste, sekoita.
  3. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia uunipellillä.

Kuorrute

  1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri keskenään.
  2. Levitä jäähtyneen tortun päälle.
  3. Ripottele mantelirouhe tasaisesti.
  4. Anna jähmettyä, leikkaa palasiksi jähmettymisen jälkeen. Muista nauttia kylmänä, mieluiten seuraavana päivänä, kun herkku on parhaimmillaan!!

a050.gif Lähde Kotikokki.net!